Zeeverkenners

De zeeverkenners

Sofie Rogmans

Sofie Rogmans

Schipper

Hoi! Ik ben Sofie Rogmans  ik ben nu 3 jaar staf en sinds dit jaar ook schipper. Mijn taken dit jaar zijn de keuken, ledenwerving en oudercontact. Verder zit ik in het eerste jaar van mijn studie geschiedenis aan de universiteit Utrecht en heb ik ook nog 3 bij baantjes 🙂

contact: +31 6 13516627

Thomas Bekema

Thomas Bekema

Staflid

Hallo ik ben Thomas (Mozes) Bekema 21 jaar oud.
Bij de paulus sta ik ook wel bekend als Mozes.
Ik ben staf bij de zeeverkenners.
Ik ben verantwoordelijk voor het houtwerk en een van onze sleepboten.
Mocht u contact willen opnemen kan dat met de onderstaande contact gegevens.

E-mail: mozes@paulusgroep.net

Maria Brandjes

Maria Brandjes

Staflid

Hoi ik ben Maria, 18 jaar.

Ik doe de opleiding sociaal werk op hogeschool leiden.

Ik ben dit jaar zeeverkennersstaf, mijn taken zijn: secretariaat, EHBO, houtwerk, keuken en oudercontact.

Nummer: +31 6 11274748

Koen Siebel

Koen Siebel

Staflid

Hoi ik ben Koen,
Na twee jaar welpenstaf geweest te zijn, ben ik dit jaar zeeverekennerstaf. Hier ben ik verantwoordelijk voor: ehbo, ledenwerving, paulariteiten, plof 1 en turf administratie. Daarnaast doe ik ook de algehele coördinatie tijdens de sintactie.

koen@paulusgroep.net

Casper Chaudron

Casper Chaudron

Zeeverkennersstaf

Hallo mijn naam is Casper Chaudron en ik ben 19 jaar. Rond mijn elfde kwam ik als welpje binnenlopen bij de Paulus en inmiddels zit ik bij de zeeverkennersstaf.

Ik ben bezig met het derde jaar van de opleiding Creative Business op de Hogeschool van Amsterdam.

Verder houd ik van het voordeel van de twijfel, het geluid van regen op de ramen en alliteraties. Ik heb een hekel aan dichtbij inhalende scooters en spullen die op het randje van de tafel liggen.

Het groepsjaar

Het Paulusjaar begint rond de eerste zondag van september. De nieuwe bootsen beginnen dan aan hun verantwoordelijke functie, de nieuwe bakken zijn samengesteld en de eerste nieuwe zeuntjes zijn meestal alweer aanwezig. In principe is er elke week op zondag opkomst. Tot eind oktober wordt er gezeild. De zeilzondagen duren van 09.30 uur tot 17.30 uur. De kampen vinden altijd plaats in schoolvakanties. Als afsluiting van het zeilseizoen gaan de Zeeverkenners het eerste weekend van de herfstvakantie nog even snel op een (meestal) nat en koud, maar oergezellig herfstkamp, waarbij we drie dagen op pad gaan met de boten rondom de Kagerplassen.

Winter

Begin november gaan de boten de kant op en begint het winterprogramma. In die periode worden de boten en het houtwerk opgeknapt, zodat ze het zeilseizoen weer goed kunnen doorstaan. Sinds enige tijd is de vaste opkomsttijd gedurende het winterprogramma 12.00 uur. Soms moet het kader wat eerder opkomen om boten uit het water te takelen. De facelift van de boten staat op de eerste plaats, maar er zal ook ruimte zijn voor sport en spel. In de kerstvakantie organiseren oud leden en wilde vaart leden in samenwerking met de staf voor de junioren een winterkamp.

Captains dinner

Het winterwerk wordt eind maart of begin april afgesloten met de tewaterlating van de boten en het traditionele “Captains Dinner” dat wordt georganiseerd door de kwartieren. Er is dan een spel, waarna we met de hele groep in ons eigen gebouw eten.

Daarna is het al snel tijd voor het eerste kamp in de voorjaarsvakantie; baksweekend. De bakken gaan zelfstanding een trektocht van twee dagen maken. Hierna is het Hemelvaartskamp, waarin om de Kaagcup gezeild wordt. In die wedstrijden wordt gezeild met/tegen andere zeeverkennersgroepen uit de regio.
Tussendoor zijn er altijd zeilzondagen. Op gezette tijden zijn er ook meezeilzondagen, zodat mogelijke nieuwe leden eens een dagje kunnen kennismaken met de Paulus. Uiteraard mogen geĂŻnteresseerden altijd een keertje mee komen zeilen.

Sinterklaas

Het hoogtepunt van het winterseizoen is de Sinterklaasactie. Vanuit ons gebouw vertrekt een groot aantal Goede Sinten met Pieten om de kinderen in en rond Leiden te verblijden met een (betaald) bezoek. Ouders van de groepsleden en leraren van het Bonaventura College spelen voor Sint en chauffeur. Voor de Paulusgroep brengt dit onmisbare inkomsten in het laatje.

Grootkamp

Intussen wordt er koortsachtig gewerkt naar het hoogtepunt van het jaar: het Grootkamp. Dat kamp valt altijd in de eerste twee weken van de schoolvakantie. Gedurende 14 dagen zullen de Zeeverkenners dan ergens in Nederland hun tenten opslaan, om daar rond een thema te zeilen, te kamperen, te spelen, kortom plezier te hebben. Vaste onderdelen op dit kamp zijn: de doop van de zeuntjes door Zijne Nattigheid Neptunus, Kwartiermeesterdag waarbij iedereen een rang opschuift: de bootsen worden staf en de staf noemt zich een dag lang toerist. Verder is er hike, een trektocht van drie dagen (zonder staf). Niet vergeten mogen worden: de ouderdag, de dagtocht en de vele andere ideeënkronkels van de staf en leden.

Na het kamp worden er gedurende de rest van de zomervakantie geen bijeenkomsten gehouden. Bij het naderende eind van de schoolvakantie volgen nog enkele zeilzondagen. Rond de eerste week van september is er een kamp waarin afscheid wordt genomen van allen die de Paulusgroep verlaten. Een week later beginnen we vol goede moed aan een nieuw groepsjaar.