Zeeverkenners

De zeeverkenners

Daniel Jameux-Baillergeau

Daniel Jameux-Baillergeau

Hoihoi, ik ben Daniel!

Na vijf jaar als junior ben ik dit seizoen zeeverkennersstaflid! Ik ben dus verantwoordlijk voor alle gasapparatuur, een van onze slepers, CWO-les geven en deze website.

Buiten de Paulus studeer ik Civiele Techniek aan de universiteit in Brussel, en speel ik in mijn vrije tijd ook ijshockey hier in Leiden.

Heb je vragen, mail dan gerust naar daniel@paulusgroep.net of bel me op +31 6 57 95 58 58.

Tijn la Poutré

Tijn la Poutré

Hoi
Ik ben Tijn, ik ben 18 jaar oud.

Ik zit dit jaar nog in mijn laatste jaar op de middelbare school

Ik ben eerstejaars staflid bij de zeeverkenners, ik ben dit jaar verantwoordelijk voor de keuken, ledenwerving, de sociaal media kanalen van de zeeverkenners en voor het verfhok.

Rutger Ramaker

Rutger Ramaker

Hoi ik ben Rutger, inmiddels 19 jaar en ik zit in mijn 7e jaar (9e groepsjaar) bij de Paulus. Dit jaar zit ik in de zeeverkennersstaf waar ik o.a. Verantwoordelijk ben voor één van de sleepboten en dat er altijd een bal is tijdens de pauze.

Buiten de scouting doe ik de opleiding watermanagement aan het Lentiz MBO Westland in Naaldwijk. Verder zoek ik graag naar fossielen in binnen en buitenland.

Maria Brandjes

Maria Brandjes

Staflid

Hoi ik ben Maria, 18 jaar.

Ik doe de opleiding sociaal werk op hogeschool leiden.

Ik ben dit jaar zeeverkennersstaf, mijn taken zijn: secretariaat, EHBO, houtwerk, keuken en oudercontact.

Nummer: +31 6 11274748

Casper Chaudron

Casper Chaudron

Zeeverkennersstaf

Hallo ik ben Casper, 20 jaar oud en voor het tweede jaar zeeverkennersstaf.

Mijn taken binnen de Paulus zijn nu Cwo, tuigage en Paulariteiten. Daarbuiten ben ik druk met afstuderen, skaten en me af en toe vervelen.

Wat veel mensen niet over mij weten is dat mijn naam eigenlijk een acroniem is voor: Connaisseur, Anti-onzin, Skater, Pannenkoek, Ex-balstaflid en Regelneef

Sofie Rogmans

Sofie Rogmans

Schipper

Hoi!
Ik ben Sofie Rogmans. Dit is mijn vierde staf jaar en tweede schipper jaar. Dit jaar zijn mijn taken binnen de staf bestuur, financiën en secretariaat. Los van de Paulus doe ik ook andere dingen zoals dat ik Globalization/History studeer aan de Universiteit Utrecht. Ook ben ik lid van de studievereniging UHSK en zeil ik Catamaran bij Histos.

Contact: +31 6 13516627
schipper@paulusgroep.net

Het groepsjaar

Het Paulusjaar begint rond de eerste zondag van september. De nieuwe bootsen beginnen dan aan hun verantwoordelijke functie, de nieuwe bakken zijn samengesteld en de eerste nieuwe zeuntjes zijn meestal alweer aanwezig. In principe is er elke week op zondag opkomst. Tot eind oktober wordt er gezeild. De zeilzondagen duren van 09.30 uur tot 17.30 uur. De kampen vinden altijd plaats in schoolvakanties. Als afsluiting van het zeilseizoen gaan de Zeeverkenners het eerste weekend van de herfstvakantie nog even snel op een (meestal) nat en koud, maar oergezellig herfstkamp, waarbij we drie dagen op pad gaan met de boten rondom de Kagerplassen.

Winter

Begin november gaan de boten de kant op en begint het winterprogramma. In die periode worden de boten en het houtwerk opgeknapt, zodat ze het zeilseizoen weer goed kunnen doorstaan. Sinds enige tijd is de vaste opkomsttijd gedurende het winterprogramma 12.00 uur. Soms moet het kader wat eerder opkomen om boten uit het water te takelen. De facelift van de boten staat op de eerste plaats, maar er zal ook ruimte zijn voor sport en spel. In de kerstvakantie organiseren oud leden en wilde vaart leden in samenwerking met de staf voor de junioren een winterkamp.

Captains dinner

Het winterwerk wordt eind maart of begin april afgesloten met de tewaterlating van de boten en het traditionele “Captains Dinner” dat wordt georganiseerd door de kwartieren. Er is dan een spel, waarna we met de hele groep in ons eigen gebouw eten.

Daarna is het al snel tijd voor het eerste kamp in de voorjaarsvakantie; baksweekend. De bakken gaan zelfstanding een trektocht van twee dagen maken. Hierna is het Hemelvaartskamp, waarin om de Kaagcup gezeild wordt. In die wedstrijden wordt gezeild met/tegen andere zeeverkennersgroepen uit de regio.
Tussendoor zijn er altijd zeilzondagen. Op gezette tijden zijn er ook meezeilzondagen, zodat mogelijke nieuwe leden eens een dagje kunnen kennismaken met de Paulus. Uiteraard mogen geïnteresseerden altijd een keertje mee komen zeilen.

Sinterklaas

Het hoogtepunt van het winterseizoen is de Sinterklaasactie. Vanuit ons gebouw vertrekt een groot aantal Goede Sinten met Pieten om de kinderen in en rond Leiden te verblijden met een (betaald) bezoek. Ouders van de groepsleden en leraren van het Bonaventura College spelen voor Sint en chauffeur. Voor de Paulusgroep brengt dit onmisbare inkomsten in het laatje.

Grootkamp

Intussen wordt er koortsachtig gewerkt naar het hoogtepunt van het jaar: het Grootkamp. Dat kamp valt altijd in de eerste twee weken van de schoolvakantie. Gedurende 14 dagen zullen de Zeeverkenners dan ergens in Nederland hun tenten opslaan, om daar rond een thema te zeilen, te kamperen, te spelen, kortom plezier te hebben. Vaste onderdelen op dit kamp zijn: de doop van de zeuntjes door Zijne Nattigheid Neptunus, Kwartiermeesterdag waarbij iedereen een rang opschuift: de bootsen worden staf en de staf noemt zich een dag lang toerist. Verder is er hike, een trektocht van drie dagen (zonder staf). Niet vergeten mogen worden: de ouderdag, de dagtocht en de vele andere ideeënkronkels van de staf en leden.

Na het kamp worden er gedurende de rest van de zomervakantie geen bijeenkomsten gehouden. Bij het naderende eind van de schoolvakantie volgen nog enkele zeilzondagen. Rond de eerste week van september is er een kamp waarin afscheid wordt genomen van allen die de Paulusgroep verlaten. Een week later beginnen we vol goede moed aan een nieuw groepsjaar.